Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 17.000 de elevi, în competiţie pentru premiile Concursului Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul

 Sâmbătă, 28 mai 2011, la ora 9.00, peste 20.000 de elevi din clasele IV-XII din toată ţara vor participa la proba de baraj a Concursului Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul. În urma barajului, vor fi ...

Share

Dana Ilie 0 comentarii

25.05.2011 - 16:22

 Sâmbătă, 28 mai 2011, la ora 9.00, peste 20.000 de elevi din clasele IV-XII din toată ţara vor participa la proba de baraj a Concursului Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul. În urma barajului, vor fi desemnaţi câştigătorii la nivel naţional ai competiţiei din acest an şcolar.

La prima etapă a competiţiei, desfăşurată în primăvară, au participat 220.000 de elevi din clasele I-XII din 4.000 de şcoli. În urma analizei punctajelor obţinute, Comisia Naţională a Concursului a invitat peste 17.000 de elevi din clasele IV-XII la proba de baraj pentru desemnarea câştigătorilor. Dintre aceştia,  700 de elevi din clasele  VII-XII vor susţine proba la Bucureşti, la Colegiul Naţional Sf. Sava, iar restul elevilor din clasele IV-VI vor participa la concurs în 99 de centre judeţene stabilite în acord cu Inspectoratele Şcolare.

Câştigătorii acestei ediţii vor fi recompensaţi cu locuri în excursii şi tabere în  Cehia, Croaţia, Grecia, Italia, Franţa, Bulgaria şi Romania, precum şi cu alte premii surpriză din partea sponsorilor.
Concursul Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul este organizat la nivel mondial de Asociaţia Internaţională Kangourou sans Frontiers, iar, în România, se desfăşoară  sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Fundaţiei pentru Integrare Europeană Sigma şi a Institutului pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie.

Citește totul despre:

Comentarii