21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialZiua Mondială a Apei 2021 - ,,Preţuirea apei"

Ziua Mondială a Apei 2021 – ,,Preţuirea apei”

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. Prima celebrare a acestui eveniment în ţara noastră şi în întreaga lume a avut loc în 1993.

Ziua Mondială a Apei sărbătoreşte apa şi creşte gradul de conştientizare privitor la cele 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă şi are în vedere luarea unor măsuri pentru a soluţiona criza globală a apei. Un obiectiv central al Zilei Mondiale a Apei este sprijinirea realizării Obiectivului de Dezvoltare Durabilă (ODD) 6: apă şi canalizare pentru toţi până în 2030.

Tema campaniei anului 2021 este ,,Preţuirea apei” şi generează un dialog public global pe reţelele sociale despre modul în care oamenii ştiu să aprecieze corect apa şi multiplele ei utilităţi. Scopul este crearea unei înţelegeri mai cuprinzătoare a modului în care apa este apreciată de oameni diferiţi în contexte diferite, astfel încât să putem proteja această resursă preţioasă pentru toată lumea. Rolul apei în gospodării, şcoli, locuri de muncă şi unităţi de îngrijire a sănătăţii este esenţial. În plus, serviciile ASI – apă, salubritate şi igienă – adaugă, de asemenea, valoare sub forma unei mai bune sănătăţi, în special în contextul pandemiei COVID-19.

Mesajul central al campaniei este conceput spre a încuraja oamenii să-şi împărtăşească poveştile, gândurile şi experienţe cu privire la valoarea apei. Colectate din conversaţiile #Water2me de pe social media, o selecţie reprezentativă de comentarii şi opinii va fi compilată într-un document despre ce înseamnă apa pentru oamenii din întreaga lume.

Documentul va fi disponibil pe www.worldwaterday.org începând din 22 martie 2021.

Apa înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiţi. Aceste conversaţii sunt despre ceea ce înseamnă apa pentru fiecare dintre noi. Cum este apa importantă pentru casa şi viaţa de familie, mijloacele de trai, practicile culturale, bunăstarea, mediul şi comunitatea în care trăim.

Îndemnul www.worldwaterday.org este ca fiecare dintre noi să ne înregistrăm şi să sărbătorim diferitele moduri în care apa ne aduce beneficii vieţii, putem aprecia în mod corespunzător apa şi o putem proteja eficient pentru toată lumea.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă