Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zeci de elevi, nevoiţi să parcurgă, zilnic, kilometri întregi, şi pe jos, şi cu microbuzul

Zeci de elevi din satele izolate ale comunei Şopotu Nou, judeţul Caraş-Severin, sunt nevoiţi, zilnic, să parcurgă până la cinci kilometri pe jos, şi apoi altă distanţă cu microbuzul, pentru a ajunge la şcoala din localitate, care a fost reabilitată şi modernizată.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2019 - 14:51

"Este vorba despre copiii care locuiesc în satele izolate ale comunei, unde microbuzele şcolare nu pot ajunge. Şcoala din Şopotu Nou este în perfectă stare, este autorizată. Am avut aici o serie de investiţii de-a lungul anilor, care s-au finalizat. La ora actuală lucrăm la reabilitarea şcolii din Valea Roşie, prin Ministerul Dezvoltării, care a asigurat circa 300.000 lei, restul fiind asigurat, prin cofinanţare de primărie, iar la şcoala din Ravensca am reabilitat grupurile sanitare şi avem apă curentă în interiorul şcolii, aşa cum sunt şi la toate celelalte. La fel şi la Răchita, o altă şcoală aparţinătoare comunei. Aici, cursurile se derulează într-o casă particulară, cu contract de închiriere. Din păcate, numărul elevilor fiind sub zece, nu putem primi finanţare", a declarat primarul comunei Şopotu Nou, Păun Baba.

La şcoala gimnazială din localitate învaţă 90 de elevi şi aproape 60% dintre aceştia fac naveta, atât pe jos, cât şi cu microbuzele şcolare, care nu reuşesc să acopere întreaga suprafaţă a comunei care are zece sate răsfirate pe dealuri şi văi.

În ciuda condiţiilor dificile, la Şopotu Nou nu există abandon şcolar, poate şi pentru că, afirmă primarul Păun Baba, în ultimii ani, elevilor li s-au oferit toate condiţiile pentru a studia. În comună funcţionează trei microbuze şcolare ce asigură transportul elevilor din satele aparţinătoare, până în centrul comunei.

Şopotu Nou este o comună în care locuiesc 1.268 de persoane, dispersate în zece sate.

Comentarii