17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSocialTulcea: Gravidele care ar putea naşte în perioada Codului Portocaliu au refuzat...

Tulcea: Gravidele care ar putea naşte în perioada Codului Portocaliu au refuzat spitalizarea

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Daniel Petrov, a declarat luni, în timpul şedinţei Colegiului Prefectural, că a luat măsuri pentru a interveni într-un timp cât mai scurt în sprijinul gravidelor.

“Deşi suntem mai bine pregătiţi decât în alte dăţi, avem o problemă cu persoanele gravide care, având în vedere precedentul cod portocaliu care nu s-a materializat, au refuzat în număr destul de mare de a se prezenta la unităţile spitaliceşti”, a afirmat inspectorul şef al ISU Tulcea, adăugând că şenilatele sunt pregătite să intervină cu operativitate dacă este cazul.

În prima parte a zilei de luni, autorităţile din comuna Casimcea au intervenit cu un utilaj în apropiere de satul Sarighiol de Deal pentru a debloca un autoturism şi un microbuz, care au derapat pe carosabilul acoperit de zăpadă.

ISU Delta a primit în sprijin două şenilate de la ISU Galaţi şi ISU Mureş, o autofreză de zăpadă şi o autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU Iaşi.

“Una dintre şenilate este la Staţia de pompieri Babadag, iar cealaltă la Secţia de pompieri Măcin”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Cele mai citite

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă