Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teleorman, inundațiile au afectat 15 localități

Zeci de gospodării din 15 localităţi teleormănene sunt afectate de inundaţii, marţi seara, iar pompierii acţionează pentru scoaterea apei din case şi curţi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2018 - 23:07

''La ora 20,00, totalul localităţilor afectate de inundaţii este de 15, cu un număr de 87 curţi/gospodării inundate, şi anume: Mârzăneşti, Coşoteni, Nanov, Ţigăneşti, Tătărăştii de Jos, Peretu, Turnu Măgurele, Calmăţuiu de Jos, Videle, Mavrodin, Balaci, Trivalea Mo?teni, Botoroaga, Târnava (com. Botoroaga) şi Suhaia'', se precizează în comunicat.

Inundaţiile sunt produse, în principal, de topirea rapidă a zăpezii.

Cele mai multe gospodării inundate sunt în Ţigăneşti, respectiv 45, în Tătărăştii de Jos sunt inundate 21 de curţi, în Nanov este inundată o casă şi patru curţi, iar în localitatea Peretu sunt inundate mai multe drumuri comunale.

''În Suhaia - pe digul de Vest al lacului Suhaia s-a produs o deversare coronament pe o lungime de cca 10m cu lama apei de cca 3-4 cm. Se intervine cu saci cu nisip şi folie pentru supraînălţare. Forţe şi mijloace: 1 ACI , 1 Microbuz, 1 MPR, 3 bărci, 1 şenilată, 1 Duster, 2 ofiţeri, 30 subofiţeri, 2 subofiţeri scafandri cu 1 autospecială scafandri şi personal SGA (15 persoane şi 1 buldoexcavator)'', se mai arată în comunicatul ISU Teleorman.

Conform sursei citate, situaţia din localităţile afectate de inundaţii este monitorizată de către autorităţile locale şi judeţene.

Din cauza faptului că în localităţile afectate sunt mai multe fântâni inundate, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire.

''În cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale'', mai menţionează ISU Teleorman, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...