24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăSocialEducațieSorin Câmpeanu a fost chemat la audieri la Comisia pentru Muncă din...

Sorin Câmpeanu a fost chemat la audieri la Comisia pentru Muncă din Senat

Senatorul USR Ștefan Pălărie, președintele comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, l-a invitat pe ministrul Educaței Sorin Cîmpeanu pentru audieri în 10 noiembrie la Senat pe tema măsurilor luate în contextul pandemiei.

Potrivit unui comunicat al USR, în urma consultărilor cu membrii comisiei, ministrul Educației a fost convocat la o audiere în data de 10 noiembrie. Conform documentului, Sorin Cîmpeanu și membrii comisiei urmează să discute pe marginea unor subiecte legate de impactul pandemiei asupra derulării procesului educațional.

Sorin Câmpeanu merge la audieri la Senat pentru a da explicații despre măsurile în educație de după pandemie

„În acest moment, este neclar ce se va întâmpla la încheierea vacanței de două săptămâni, hotărâtă prin decizia CNSU la nivel național. Membrii comisiei pentru muncă din Senat doresc să obțină informații despre măsurile pe care se pregătește să le adopte Ministerul Educației, atât în legătură cu elevii din sistemul de învățământ, cât și în legătură cu părinții acestora. Pandemia a provocat o veritabilă criză în educație periclitând nu doar calitatea pregătirii elevilor și studenților, dar și viitorul economiei românești, în particular, și al societății, în ansamblu”, se arată în comunicatul USR, conform jurnalul.ro.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța nu va fi prelungită și că școala va începe pe 8 noiembrie.
În următoarele zile, autoritățile și Sorin Câmpeanu înainte de aceste audieri la Senat vor decide dacă se vor organiza cursuri cu prezența fizică sau online.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Peste 4,6 milioane de pensionari au, în medie, o pensie de 1.777 lei

România avea, la sfârșitul lunii septembrie, 4,6 milioane de pensionari, iar media lunară a veniturilor acestora era de 1.777 de lei, potrivit datelor publicate...

LIVE UPDATE A început protestul AUR

Protestul organizat de AUR a început la ora 14 în Piața Universității, iar de la ora 15 oamenii de acolo vor pleca în marș...

Alexandru Arşinel a fost înmormântat

Actorul Alexandru Arşinel, care a murit la vârsta de 83 de ani, joi, la Spitalul Universitar din Capitală, a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul...
Ultima oră
Pe aceeași temă