23.4 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăSocialSocietatePensiile pot crește cu 15 la sută imediat, afirmă Anca Dragu

Pensiile pot crește cu 15 la sută imediat, afirmă Anca Dragu

Pensiile pot crește cu 15 la sută imediat, chiar fără o renegociere a PNRR de către România. Acest punct de vedere este exprimat de Anca Dragu, fost președinte al Senatului.

„Obiectivul pe termen mediu asumat în PNRR al pensiilor raportate la PIB este mult peste ceea ce România a plătit vreodată pensionarilor. Înainte ca PSD să bată toba că negociază PNRR, ar putea creşte pensiile cu minimum 15%. Mâine! PSD poate creşte pensiile cu 15% mâine”, a declarat Anca Dragu într-un mesaj postat pe internet.

Anca Dragu este senator USR și a fost ministru de Finanțe în guvernul Cioloș.

Anca Dragu mai afirmă că „în plus, ar fi putut să crească pensiile cu 25% când au aprobat bugetul pe anul 2022. Restul e perdea de fum marca PSD. O perdea de fum de 1,5% din PIB. Adică 18 miliarde de lei care ar putea fi în buzunarele pensionarilor”.

Anca Dragu este de părere că actuala Putere a lansat „o perdea de fum care încearcă să acopere şi eşecul măsurilor de reducere a facturilor la energie electrică şi gaze naturale”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

BREAKING NEWS. Guvernul va adopta un Memorandum privind creșterea salariilor profesorilor. Greva ar putea continua

Salariile profesorilor vor crește așa cum au cerut inițial profesorii. Guvernul va adopta un memorandum prin care va opera aceste modificări începând de mâine....

Fake News. Campionatul European de Sex din Suedia, știre falsă

Campionatul European de Sex din Suedia este un fake News (n.r. știre falsă). Recent, s-a făcut vâlvă pe internet cu afirmația bizară că Suedia...

Ciucu, despre candidatul care i-ar putea învinge pe Nicușor Dan și Gabriela Firea

Competiţia pentru Primăria Capitalei se va duce între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea sau poate apărea un candidat integru şi competent, care îi poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă