21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăSocialSocietatePensiile pot crește cu 15 la sută imediat, afirmă Anca Dragu

Pensiile pot crește cu 15 la sută imediat, afirmă Anca Dragu

Pensiile pot crește cu 15 la sută imediat, chiar fără o renegociere a PNRR de către România. Acest punct de vedere este exprimat de Anca Dragu, fost președinte al Senatului.

„Obiectivul pe termen mediu asumat în PNRR al pensiilor raportate la PIB este mult peste ceea ce România a plătit vreodată pensionarilor. Înainte ca PSD să bată toba că negociază PNRR, ar putea creşte pensiile cu minimum 15%. Mâine! PSD poate creşte pensiile cu 15% mâine”, a declarat Anca Dragu într-un mesaj postat pe internet.

Anca Dragu este senator USR și a fost ministru de Finanțe în guvernul Cioloș.

Anca Dragu mai afirmă că „în plus, ar fi putut să crească pensiile cu 25% când au aprobat bugetul pe anul 2022. Restul e perdea de fum marca PSD. O perdea de fum de 1,5% din PIB. Adică 18 miliarde de lei care ar putea fi în buzunarele pensionarilor”.

Anca Dragu este de părere că actuala Putere a lansat „o perdea de fum care încearcă să acopere şi eşecul măsurilor de reducere a facturilor la energie electrică şi gaze naturale”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parcul Tudor Arghezi va avea plajă ecologică

O bijuterie naturală de aproximativ trei hectare va lua naștere într-una din zonele aflate într-o continuă dezvoltare, din Sectorul 4. Înconjurat de o cofetărie,...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Secretele grătarului perfect

Vara bate la ușă, organizarea unui grătar cu prietenii face parte din farmecul ei, amintiri de vară de neuitat se pot crea la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă