17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăSocialSocietateAproape un sfert din bugetul Ministerului de Interne servește la plata pensiilor

Aproape un sfert din bugetul Ministerului de Interne servește la plata pensiilor

Aproape un sfert din bugetul Ministerului de Interne servește la plata pensiilor, a declarat, joi, ministrul Lucian Bode. Este vorba de plata pensiilor pentru foștii angajați ai MAI, atât civili cât și militari. Procentul din bugetul MAI alocat pentru pensii reprezintă 22 – 23 la sută, a spus ministrul.

„Presiunea pe buget este într-adevăr mare. 22 la sută, 23 la sută din bugetul Ministerul Afacerilor Interne merge către această componentă, capitolul social”, a precizat ministrul.

El a subliniat însă că foștii angajați ai MAI primesc pensii militare sau pensii de serviciu, nu pensii speciale. Ministrul de Interne respinge afirmația că „pensiile militare, pensiile de serviciu sunt pensii speciale”. Potrivit ministrului, MAI are în plată, în acest moment, 97.000 de pensionari. Numărul de angajați ar fi de circa 130.000 de persoane. Deficitul de personal ar fi de aproape 30.000 de oameni.

Trei sferturi din bugetul Ministerului de Interne se consumă pentru pensii și salarii

Bugetul MAI pe anul 2022 este de 23,6 miliarde de lei. Din acest buget, 76 la sută se cheltuie pentru plata salariilor şi pensiilor, anunța, acum o lună, ministrul Bode. Bugetul Ministerului pe 2022 este cu 11 la sută mai mare decât cel din anul 2021.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:30

VIDEO: John Kerry: „Războiul din Ucraina nu trebuie să oprească lupta pentru climă”

John Kerry, senator SUA, a declarat la Forumul Economic Mondial (WEF), că această criza energetică globală provocată de războiul din Ucraina nu trebuie să...
00:01:28

Lloyd Austin: Aproximativ 20 de țări oferă un nou ajutor de securitate Ucrainei

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că aproximativ 20 de țări au anunțat noi pachete de ajutor constând în asistență în materie...

Ești în căutarea unui administrator profesionist pentru imobilul tău? 

Dorim să implementăm pe piață un sistem de administrare a imobilelor simplu, eficient, transparet și fără costuri inutile, implicând absolut toată structura decizională în...
Ultima oră
Pe aceeași temă