23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialSimularea EN, prezență mare

Simularea EN, prezență mare

Potrivit datelor preliminare transmise de inspectoratele școlare județene, și centralizate de Ministerul Educației, au fost prezenți 124.931 de elevi (90.54% din totalul celor eligibili să susțină proba).

Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, informează ministerul de resort, printr-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

 

Fraudele la simulare

Potrivit Ministerului Educației, au fost eliminați pentru tentativă de fraudă trei elevi (2 elevi din județul Călărași, respectiv 1 elev din județul Timiș).

Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în județul Neamț (96,5%), conform datelor precizate de aceeași sursă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea Evaluării Naţionale în această perioadă.

Șeful Învățământului a precizat că simularea va fi organizată de îndată ce localităţile în care funcţionează aceste şcoli vor ieşi din carantină.

“Astăzi a început simularea pentru examenul de Evaluare Naţională. Din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de şcoli nu vor putea organiza simularea pentru Evaluarea Naţională, aflându-se în zone carantinate, 2,5% din numărul de şcoli. Numărul elevilor de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi astăzi la simulare este de 144.000. Repet, 2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea acum. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Palatul Parlamentului.

Ministrul Educaţiei a mai declarat că activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară.

“Referitor la ordinul de ministru cu structura anului şcolar, el va fi semnat astăzi. Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică “, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a explicat că şcolile nu se închid, pentru că “vor funcţiona clasele terminale, chiar dacă predarea se face online”.

“Spun că nu se închid, deoarece, un lucru foarte important, activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară”, a mai afirmat Cîmpeanu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă