21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSocialEducațieȘcoala Regală ar putea fi folosită în viitorul an școlar

Școala Regală ar putea fi folosită în viitorul an școlar

Lucrările de amenajare a Școlii Regale au început, este anunțul făcut de primarul sectorului 1, Clotilde Armand.
Astfel, pentru următorul an școlar, clădirea va fi folosită de sute de copii de la Colegiul Național de Muzică George Enescu.

Primarul Clotilde Armand a transmis că luni dimineață au început lucrările de amenajare a Școlii Regale, în clădirea aflată pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4.

Mai întâi echipele Primăriei Sectorului 1 au curățat clădirea și au eliberat-o de mobilierul vechi și de documentele de arhivă.

„Reamintesc că la cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consilul General al Municipiului București a aprobat, în ședința din 29 iunie 2021, cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 7 abțineri, schimbarea destinației imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităților specifice Administrației Domeniului Public Sector 1 în imobil pentru desfășurare de activități școlare”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Edilul vrea ca lucrările să se termine la începutul anului școlar, astfel încât spațiul să fie folosit de toți cei aproximativ 650 de elevi de la Colegiul Național de Muzică George Enescu.

„Clădirea actuală a Colegiului nu răspunde decât în mică măsură nevoii de pregătire a acestor tinere talente. Spațiile de la Școala Regală sunt ideale pentru exersarea și perfecționarea elevilor la instrumentul pe care și l-au ales spre studiu. Copiii vor aprofunda în clădirea Școlii Regale studiul viorii, al harpei, al percuției, al contrabasului și al violoncelului”, a precizat primarul Armand.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un nou incendiu la metrou

Un nou incendiu a avut loc la metrou, la doar două zile după incidentul din apropiere de stația Piața Romană, pe aceeași magistrală. Staţiile de...

Aproape jumătate dintre români vor cere mărire de salariu

Aproape jumătate dintre angajații români vor cere o mărire de salariu, relevă sondajul global intitulat "Workforce Hopes and Fears". Potrivit acestui studiu, în cazul României,...

Un viitor Parc de distracții la Parța, în județul Timiș

În județul Timiș se pune la cale construirea pe o suprafață imensă a unui Parc de distracții, asemănător Futuroscope sau Tivoli, pe 70 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă