13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocialPrimarul Fritz de la Timișoara recunoaște: are probleme cu refugiații și migranții

Primarul Fritz de la Timișoara recunoaște: are probleme cu refugiații și migranții

 La discuții au participat specialiști în domeniu, iar primarul Fritz a solicitat ajutorul autorităților naționale pentru a gestiona problema străinilor care ajung în oraș.

Primarul Dominic Fritz a spus că Timișoara se confruntă cu un număr foarte mare de migranți cărora trebuie să le asigure servicii de asistență.

Fritz a susținut că orașul nu are resursele necesare și le-a cerut autorităților naționale să se implice.

„Avem la Timișoara o situație singulară în România, pentru că cei mai mulți dintre migranți ajung la Timișoara. Suntem singura autoritate din județ care asigură carantinarea migranților și este o situație care trebuie să se schimbe. Sunt persoane fără adăpost, probleme sociale și de sănătate care trebuie gestionate și simțim că noi, ca oraș, nu avem resursele necesare. Este o problemă națională și nu trebuie lăsată Timișoara să se descurce singură”, a explicat Dominic Fritz.

Județul Timiș și orașul Timișoara sunt tranzitate de numeroase persoane fără documente care, prin Serbia, vin din Asia și Africa și încearcă să ajungă în vestul Europei.

 

 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă