9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Președintele Academiei Române: O să credem că în America Latină se vorbește limba latină

Președintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop, atrage atenția că discipline precum Istoria și Geografia trebuie să fie menținute în programa școlară din România.

„Ceea ce nu înţeleg chivernisitorii şcolii este un lucru foarte simplu: istoria înseamnă cultură generală şi orientare în viaţa contemporană, nu date şi fapte de prisos despre o lume care nu mai este. Iar geografia înseamnă orientare elementară în spaţiu şi nu denumiri care trebuie memorate. Azi, copiii şi tinerii au marea şansă de a călători, de a vedea lumea, de a se bucura de marile creaţii ale omenirii din toate timpurile şi din toate spaţiile, din preistorie până în era zborurilor cosmice şi din Laponia până în Patagonia. Dacă nu mai învăţăm istorie şi geografie, dacă dispreţuim aceste forme de adaptare la viaţă, dacă ne temem de conţinuturile lor, vom ajunge să mergem în America Latină şi să credem că oamenii de acolo vorbesc limba latină, o să vedem obeliscurile egiptene de la Paris şi să credem că acolo a fost Egiptul antic, să intrăm în British Museum şi să credem că unele obiecte de acolo le-au adus extratereştrii”, a explicat acad. Ioan Aurel Pop într-un mesaj postat pe Facebook.

Mesajul a fost transmis în seara zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021 și este intitulat „Școala fără istorie și geografie”.

Școala fără istorie și geografie Reflecțiile de față au fost îmboldite de apariția metodologiei-cadru privind…

Publicată de Ioan Aurel Pop pe Miercuri, 6 ianuarie 2021

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă