2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăSocialPralamentul este sub asediu. Se forțează intrarea la Senat. Simion: „Mergem la...

Pralamentul este sub asediu. Se forțează intrarea la Senat. Simion: „Mergem la Guvern peste domnul Ciucă!”

Parlamentul României este, în acest moment, sub asediu. Clădirea este luată cu asalt de manifestanții AUR care au forțat intrările în curte și s-au încăierat cu jandarmii. SPP a blocat toate porțile, însă tensiunile continuă. Peste 100 de protestatari au reușit să pătrundă în curte. Ei forțează intrarea la Senat.

Aproximativ 1.500 de persoane s-au adunat, marți dimineață, în fața Palatului Parlamentului pentru a protesta împotriva legii certificatului verde și a formularului digital de intrare în țară. Dacă la început protestul a fost unul pașnic, iată că la orele amiezii spiritele s-au încins iar oamenii au forțat intrarea în curte și în instituție.

UPDATE: George Simion nu-și asumă violențele de la Parlament. El spune că oamenii au fost incitați, iar vinovații trebuie să răspundă. „Sunt camere și vor fi găsiți. Instigatorii au încercat să ne deturnze. Protestul la Parlament s-a încheiat. Ne mutăm la Guvern”.

Parlamentul sub asediu
Așa s-a văzut protestul din clădirea Parlamentului

UPDATE: Traficul în București este blocat. manifestanții se îndreaptă de la Palatul Parlamentului la sediul Guvernului.

Așa aratî traficul în București la ora 13.20. Centrul capitalei este în continuare blocat

UPDATE: Jandarmii încearcă un dialog cu protestatarii pe care vor să-i convingă să plece acasă. Jandarmeria Română a transmis un comunicat:

„La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, transmite Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

UPDATE: Parlamentul este sub asediu. 100 de oameni au pătruns în curtea Parlamentului. Ei se află pe scările de la intrarea principală. Aceștia au reușit să escaladeze gardurile cu scări confecționate din scânduri. Alții au intrat pe o poartă pe care au forțat-o. Porțile sunt păzite de câte 10-20 de janarmi.

UPDATE. Ambasadorul Japoniei se află blocat în Parlament. E avusese o întâlnire cu Florin Cîțu. Protestatarii au vandalizat mașinile Ambasadei SUA și Ambasadei Japoniei aflate în curtea Parlamentului.

Oamenii scandează, flutură steaguri și lozinci. Ei au înconjurat Casa Poporului și încearcă să pătrundă în curte, simultan, pe la mai multe intrări. S-au forțat porțile, iar unii manifestanți chiar au pătruns în curtea Parlamentului.

Au sosit jandarmii care s-au împins cu oamenii.

parlamentul sub asediu/George Simion este organizatorul manifestației
George Simion, organizatorul protestului

Este o tensiune provocată de George Simion, organizatorul evenimentului, este de părere Dan Barna.

Protestul din fața Palatului Parlamentului a adunat peste 1000 de oameni din București, dar și din toate colțurile țării, semn că cei de la AUR, care au organzat evenimentul, și-au făcut bine treaba.

Imaginile surprinse în mijlocul mulțimii sunt însă hilare, căci la manifestație au venit și câțiva colindători îmbrăcați în urși, care s-au pus pe cântat și pe dansat, pe principiul…fiecare cu ce-l doare.

Parlamentul sub asediu
Un protestatar poartă o mască inedită dar și foarte sugestivă

O lume pestriță s-a adunat, marți dimineață, în fața Palatului Parlamentului blocând complet circulația rutieră în zonă. Este vorba despre oameni scoși din case de liderii AUR și puși să protesteze împotriva certificatului verde, dar și a formularului digital de intrare în țară

Parlamentul sub asediu/Oamenii au venit cu cruci și coane
Unii oameni se roagă la Dumnezeu

Nemulțumiți și revoltați, ei s-au înarmat cu steaguri, trompete, vuvuzele, lozinci scrise pe cartoane, dar și cu bannere. Au straigat „Libertate fără certificate”, au agitat stegulețe, unii s-au închiat la Dumnezeu, alții au veit chiar cu icoane după ei. Mesajul lor este destul de greu de descifrat.

Parlamentul sub asediu/ La manifestație au venit și colindătorii
La protest au venit și niște colindători

Citiți România Liberă și pe Google News!

Știre în curs de actualizare

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă