12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion face apel către polițiști să se alăture protestului ilegal

George Simion face apel către polițiști să se alăture protestului ilegal

George Simion face apel către polițiști să se “alăture” protestului ilegal de la Palatul Parlamentului. Practic, liderul AUR le cere polițiștilor să nu mai apere sediul Parlamentului României.

UPDATE: George Simion afirmă că în stradă se află 15000 de oameni, dintre care 2000 sunt membri AUR.

“Fac apel la polițiști, profesori, medici, să ni se alăture!”, a scris, pe Facebook, liderul AUR. Mesajul a apărut pe internet marți, puțin înainte de ora 12. La acel moment, un grup de protestatari intrase deja în curtea Palatului Parlamentului.

Apelul deputatului George Simion a generat extrem de multe comentarii pe internet. Unul dintre ele este următorul: “Doamne ajută! Alături de români, si poliția și jandarmii! Trebuie să ne apere pe noi,cei care suferim, nu pe trădătorii țării noastre!”

Sediul Palatului Parlamentului (Casa Poporului) este păzit, în colaborare, de mai multe instituții. Acestea sunt Poliția, Jandarmeria, SPP și serviciul propriu de pază al Camerei Deputaților. La zidul exterior se află Poliția și Jandarmeria. În interiorul clădirii acționează, de regulă, SPP și serviciul de pază al Camerei Deputaților.

În curtea Palatului Parlamentului accesul este restricționat. Din acest motiv, intrarea neautorizată a unor persoane în acest perimetru, marți dimineață, este un fapt extrem de grav.

În jurul Palatului Parlamentului și în curtea clădirii s-ar afla, marți la prânz, circa 1500 – 2000 de oameni. Estimarea făcută de George Simion, cum că ar fi 15000 de oameni, este probabil exagerată. Protestatarii s-au adunat inițial în fața uneia dintre intrările în curtea Casei Poporului. Ulterior, unii dintre ei ar fi escaladat gardul. În total, în curte ar fi intrat, neautorizat, circa o sută de oameni. Se pare că unii ar fi dorit chiar să intre în clădire, unde se află parlamentarii.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă