15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSocialPrahova: Omul de afaceri Liviu Luca a renunţat la greva foamei

Prahova: Omul de afaceri Liviu Luca a renunţat la greva foamei

Avocatul lui Luca, Marius Arizan, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că acesta a ieşit din greva foamei din motive pe care deocamdată nu le cunoaşte, pentru că nu a stat încă de vorbă cu el, urmând ca omul de afaceri să stabilească ce va face în privinţa nemulţumirilor sale.

Liviu Luca a intrat, vineri, în greva foamei, după ce în celula sa a fost făcută o percheziţie în timpul căreia el, dar şi ceilalţi deţinuţi au fost ţinuţi dezbrăcaţi pe un hol de acces.

Avocatul acestuia a explicat că Luca s-a plâns, în cursul săptămânii trecute, de condiţiile de detenţie, după ce în celula acestuia au mai fost aduse unul-două paturi, fapt care a dus la micşorarea suprafeţei utile/deţinut şi implicit a volumului de aer.

Ulterior, fostul sindicalist a dat declaraţii pe acest subiect, iar vineri în celula sa a fost făcută o percheziţie în timpul căreia omul de afaceri şi colegii săi au fost ţinuţi dezbrăcaţi pe un hol de acces al penitenciarului.

În urma percheziţiei, Luca a intrat în greva foamei, protestând în acest mod faţă de comportamentul la care a fost supus.

Arizan a precizat că, iniţial, Liviu Luca a fost încarcerat la Penitenciarul Mărgineni şi mutat ulterior la cel din Ploieşti, care are regim semideschis.

Omul de afaceri a fost condamnat, în iulie 2016, la şase ani închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice.

Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă