Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poştaşii din Sibiu au oprit lucrul, nemulţumiţi de salarii

Peste 50 de poştaşi din Sibiu au oprit lucrul luni şi au ieşit în curtea instituţiei, spunând că nu mai pot accepta să lucreze fără să îşi poată lua concediu de odihnă şi pe salarii mici. Un angajat cu 30 de ani vechime câştigă 1.400 de lei.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

04.06.2018 - 12:41

Vasile Helgiu, lider de sindicat al poştaşilor din Sibiu, a spus că toţi angajaţii Poştei din oraş, respectiv puţin peste 50 de oameni, au hotărât luni să oprească lucrul, fiind vorba de un protest spontan.

”Avem nevoie de mai mulţi oameni, însă nimeni nu vrea să vină pe salariile pe care le primim. Anul acesta nu ne-am putut lua concedii, că rămânem neacoperiţi. Salariile sunt foarte mici, un poştaş cu vechime de 30 de ani câştigă 1.400 de lei net. Nu se mai poate. Noi nu mai lucrăm în aceste condiţii”, a spus Helgiu.

Potrivit acestuia, un angajat care lucrează de 10 – 15 ani câştigă 1.200 de lei şi trebuie să lucreze de dimineaţa până seara, cel puţin 12 ore zilnic, pentru a acoperi zone din ce în ce mai mari, din cauza lipsei de personal.

Helgiu a mai spus că oamenii sunt hotărâţi să nu se întoarcă la lucru până nu vor primi asigurări ferme că situaţia se va schimba.

Comentarii

loading...