Pescador turcesc surprins la braconat în Marea Neagră, urmărit cu focuri de armă Poliţie

Nava MAI 1104 aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat miercuri, la ora 07.00, la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanţa, o ambarcaţiune suspectă că desfăşoară activităţi de pescuit ilegal.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 11.04.2018 - 12:21

Nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat miercuri, la ora 07.00, la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanţa, o ambarcaţiune suspectă că desfăşoarăactivităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.


Nava a fost observată de lucrătorii SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră).
Ambarcaţiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia.


În urma somaţiilor poliţiştilor de frontieră pentru a permite operaţiunea de abordaj şi control conform procedurilor legale, pescadorul şi-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităţilor române.


Nava Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice şi semnale radio, urmate de somaţii conform legii, însă membrii de echipaj au refuzat în continuare să se conformeze.


Echipajul poliției de frontieră a folosit gradual armamentul de la bordul navei P.F.R., în conformitate cu prevederile legale în vigoare, excutându-se serii de focuri de avertisment.


Totodată, în conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autorităţile de frontieră din R. Bulgaria şi R. Turcia despre activitatea în curs.


În continuare, se desfășoară misiuni specifice în vederea documentării întregii activități a pescadorului turcesc.
Acţiunea este în derulare, vom reveni cu detalii.

Comentarii