OMS: Cele mai vulnerabile persoane riscă să fie călcate în picioare în goana pentru vaccinuri

Informaţiile despre un al treilea vaccin promiţător împotriva COVID-19 dau speranţe, a declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Share

Romania libera 0 comentarii

23.11.2020 - 20:48

El a atras însă atenţia în acelaşi timp că "persoanele cele mai sărace şi mai vulnerabile riscă să fie călcate în picioare în goana după vaccinuri", potrivit DPA şi AFP.

"Odată cu cele mai recente veşti pozitive în legătură cu testele clinicile asupra vaccinurilor, lumina de la capătul acestui lung şi întunecat tunel devine tot mai puternică. Există acum o speranţă reală ca vaccinurile combinate cu alte măsuri de sănătate publică dovedite să pună capăt pandemiei", a spus şeful OMS într-o conferinţă de presă la Geneva.

Tedros Adhanom Ghebreyesus le-a cerut guvernelor să se asigure că fiecare ţară primeşte vaccinuri şi a salutat declaraţiile în acest sens din weekend ale G20, grupul marilor economii din lume.

"Există acum un risc real ca persoanele cele mai sărace şi mai vulnerabile să fie călcate în picioare în goana după vaccinuri", a atras el totuşi atenţia.

Până acum au anunțaseră rezultate Pfizer-BioNTech şi Moderna, iar tandemul AstraZeneca-Oxford a reușit să publice luni rezultate preliminare ale vaccinului său, care este în faza a treia de testare pe om.

Comentarii