30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSocialO valiză suspectă la Arad a pus pe jar geniștii și poliția

O valiză suspectă la Arad a pus pe jar geniștii și poliția

O valiză suspectă a fost semnalată marți seară în Piața Catedralei din Arad.

Un bărbat a sesizat, prin 112, prezența unei valize suspecte în Piața Catedralei. Aceasta ar fi fost abandonată de mai mult de 2 ore.

Polițiștii sosiți la fața locului au asigurat zona, fiind delimitat un perimetru de siguranță.

A fost solicitată echipa operativă, precum și geniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timișoara, conform antena3.ro.

Această valiză suspectă, din centrul municipiului Arad, era goală și nu prezenta pericol

În urma primelor observații, s-a constatat că geamantanul, întredeschis, pare a fi gol, astfel că s-a procedat la deschiderea acestuia. Geamantanul era gol, informează Poliția Arad.

„Poliţiştii sosiţi la faţa locului au asigurat zona, fiind delimitat un perimetru de siguranţă. A fost solicitată echipa operativă, precum şi geniştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timişoara. În urma primelor observaţii, s-a constatat că geamantanul, întredeschis, pare a fi gol, astfel că s-a procedat la deschiderea acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Livia Pescar.

În urma verificărilor s-a dovedit că nu există niciun pericol, valiza abandonată fiind goală.

La sfârșitul lunii mai 2021, un atentat cu bombă a tulburat ordinea și liniștea la Arad, în atac fiind ucis omul de afaceri Ioan Crișan.

Asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan din Arad a fost o operațiune premeditată, a anunțat Parchetul General și nu este exclus ca omorul să fi fost plănuit în detaliu de profesioniști.

Asasinii au folosit un explozibil de mare putere, utilizat de obicei de armată sau în minerit și demolări. Au apărut și informații despre datoriile pe care le aveau firmele omului de afaceri, iar furtul a 100.000 de euro, care nu a fost reclamat la poliție, duce cu gândul la afaceri cu bani negri, conform stirileprotv.ro.

Este posibil ca Ioan Crișan să fi avut soarta pecetluită de mai multă vreme. Folosea mașina în care a fost aruncat în aer de puțin timp. Înainte o ținuse într-o hală fără prea multa pază.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grâul, mai ieftin ca înainte de război. Cum este posibil?

Conform Bursei de Valori din Chicago, pe 2 februarie contractele futures pe grâu (cele care „rezervă” achiziția produsului) erau în jur de 875 de...

Au fost lansate licitaţiile pentru cele patru tronsoane ale Autostrăzii A13

Asociaţia Pro Infrastructură a transmis, luni, că au fost lansate licitaţiile pentru cele patru tronsoane ale Autostrăzii A13, Sibiu-Făgăraş în lungime de 68,05 kilometri. „Licitaţii...

70% dintre antreprenorii români declară că nu au participat până acum la vreo consultare inițiată de autorități 

Reprezentanții mediului de afaceri din România întâmpină adesea bariere de tot felul în desfășurarea activității, iar una dintre cele mai frecvente nevoi ale antreprenorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă