14.6 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăMediuPrimăria Capitalei reclamă la Poliția Locală defrișarea ilegală a 150 de arbori...

Primăria Capitalei reclamă la Poliția Locală defrișarea ilegală a 150 de arbori în Sectorul 2

Primăria Capitalei, prin Direcţia de Mediu, a sesizat Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti cu privire la defrișarea a aproximativ 150 de arbori de diferite specii, fără aviz de specialitate, în Sectorul 2, pe un teren proprietate privată, cuprins între strada Fabrica de Glucoză şi Intrarea Chefalului.

Potrivit unui comunicat al PMB, transmis sâmbătă AGERPRES, în urma verificărilor făcute, au fost identificaţi operatorul economic şi beneficiarul lucrărilor de defrişare, urmând a fi aplicate sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare.

PMB menţionează că, la momentul controlului, au fost prezentate acte, eliberate de Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti, prin care a fost avizată doar defrişarea a 20 de nuci, specie pentru care nu este necesar avizul PMB, ci doar cel al DAMB.

Primăria Capitalei solicită anchetă pentru defrișarea a 150 de arbori, dar mai sunt în pericol și alții de a fi tăiați

Având în vedere faptul că pe terenul respectiv mai există arbori care ar putea fi defrişaţi, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va continua verificările şi în perioada următoare, precizează sursa citată.

Primăria Capitalei reaminteşte că, potrivit legislaţiei de mediu în vigoare, intervenţia asupra arborilor şi arbuştilor situaţi pe domeniul public şi privat al statului, al Municipiului Bucureşti, precum şi pe terenurile proprietate privată a persoanelor fizice/juridice se realizează numai în baza avizelor de specialitate (defrişare/toaletare) emise de Direcţia de Mediu a Primăriei Municipiului Bucureşti, ca urmare a solicitărilor făcute de administratorii/proprietarii legali ai terenurilor/domeniilor respective.

Bucureştenii care sesizează astfel de situaţii sunt rugaţi să se adreseze Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, la numărul 021.9752 şi Primăriei Capitalei, apelând numărul de dispecerat 0800.800.868.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă