9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Ministerul Mediului a aprobat construirea primei gropi de deşeuri rezultate din construcţii

„Proiectul privind realizarea unei gropi de inerte la Târgu Mureş prinde contur. Este un proiect pe care l-am propus în urmă cu mai mulţi ani şi la care ţin foarte mult, atât de necesar pentru târgumureşeni şi nu numai. Am avut o discuţie la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu doamna ministru Graţiela Gavrilescu, în urma căreia s-a stabilit programul de lucru, astfel încât acest proiect să fie finalizat în cel mai scurt timp. (…) Mă bucur că propunerea de a realiza o groapă de deşeuri inerte la Târgu Mureş, unde să fie depozitate deşeurile rezultate din construcţii, a fost primită cu entuziasm de către doamna ministru. Sper că această colaborare să fie de bun augur”, a arătat Dorin Florea, pe o pagină de socializare.

Edilul a subliniat recent că a propus acest proiect cu mulţi ani în urmă la Ministerul Mediului, însă unii miniştri, inclusiv proveniţi din Târgu Mureş, nu au fost receptivi, cu toate că în zonă nu există o astfel de groapă de deşeuri pentru materialele provenite din construcţii, iar acestea sunt abandonate în păduri şi pe malurile râurilor.

Din partea Primăriei Târgu Mureş, întreaga procedură va fi coordonată de directorul Administraţiei Domeniului Public, Florian Moldovan, iar din partea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, persoana desemnată pentru realizarea acestui proiect este directorul general Cosmin Dorin Teodoru.

Ultima oră
Pe aceeași temă