Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Locuitorii din Sofia şi Bucureşti, cei mai nemulţumiţi de facilităţile sportive ale oraşului lor

Locuitorii din Sofia, Bratislava, Bucureşti, Valletta, Atena şi Vilnius sunt cei mai puţin mulţumiţi de facilităţile sportive, în timp ce la nivelul Uniunii Europene gradul de satisfacţie al populaţiei faţă de facilităţile sportive variază de la 38% la 84%, potrivit Eurostat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2018 - 10:46

În rândul capitalelor din UE, cei mai mulţumiţi de facilităţile sportive sunt locuitorii din Luxemburg şi Helsinki (84% în ambele oraşe), Amsterdam (76%), Praga, Dublin (75% în ambele oraşe) şi Paris (71%).

În contrast, doar 38% dintre locuitorii Sofiei consideră că facilităţile sportive ale oraşului lor sunt suficient de bune.

Mai puţin de jumătate din cetăţenii din Bratislava (43%), Bucureşti, Valletta, Atena (44% în cele trei oraşe) şi Vilnius (46%) sunt mulţumiţi de facilităţile sportive ale oraşului lor.

În 2015, cetăţenii din 109 oraşe europene au răspuns la un sondaj al Comisiei Europene cu următoarele întrebări: "În linii mari, vă rugăm să ne spuneţi dacă sunteţi foarte mulţumit, mai degrabă mulţumit, mai degrabă nemulţumit sau deloc satisfăcut de facilităţile sportive ale oraşului vostru".

Pe primul loc, cu 85%, au fost cetăţenii care s-au declarat foarte mulţumiţi şi mai degrabă mulţumiţi de facilităţile sportive ale oraşului Münster (Germania) şi Oulu (Finlanda). Ei au fost urmaţi de alte trei oraşe din UE, ai căror locuitori au un grad de satisfacţie de 84%: Anvers (Belgia), Luxemburg (Luxemburg) şi Helsinki (Finlanda). Şi capitala Islandei, Reykjavík, are un scor de 84%.

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia începerii Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia.

Comentarii

loading...