8.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSocialJustițieVlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri, va fi judecat...

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri, va fi judecat doar pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus mașina sub influența drogurilor și care a accidentat mortal doi studenți, este trimis în judecată pentru ucidere din culpă și pentru părăsirea locului accidentului.

Accidentul mortal s-a produs în localitatea 2 Mai, dintre Mangalia și Vama Veche.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a decis trimiterea în judecată a inculpatului Pascu Matei Vlad, “sub aspectul săvârşirii infracţiunilor ucidere din culpă (…), vătămare corporală din culpă (…), conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (…) şi părăsirea locului accidentului”. Această decizie a Parchetului a fost făcută publică la data de 7 decembrie 2023.

Drept urmare, avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă familiile victimelor, a anunțat, într-o emisiune la postul Antena 3, că a deschis procedurile pentru schimbarea încadrării juridice – din ucidere în culpă în omor. “Am depus o cerere pentru schimbarea încadrării juridice pentru această faptă din ucidere din culpă în omor, pentru că a omorât două persoane în modalitatea cea mai odioasă. Dacă avem o trimitere în judecată pentru ucidere din culpă, asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa”, a subliniat avocatul Adrian Cuculis.

Imediat după ce a comis acccidentul mortal, șoferul Vlad Pascu a fost testat și s-a stabilit că a condus automobilul aflându-se sub influența unor substanțe interzise. “Îmi pare foarte rău pentru tot ce s-a întâmplat, n-am cum să dau timpul înapoi”, declara Vlad Pascu în perioada în care era cercetat de procurori.

Cazul de la 2 Mai a produs o uriașă controversă și în ceea ce privește activitatea Poliției Române. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, anunța că va reorganiza de la zero Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă