3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSocialJustițieMonica Macovei, fost ministru al Justiției, este trimisă în judecată. Accidentul s-a...

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, este trimisă în judecată. Accidentul s-a produs lângă 2 Mai. Macovei se declara nevinovată

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost trimisă în judecată, pe baza unui dosar întocmit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Macovei va fi judecată în stare de libertate. Acuzația adusă de procurori este cea de vătămare corporală din culpă.

Este vorba de un accident rutier între un autoturism, care era condus de Macovei, și o motocicletă, condusă de un bărbat de 56 de ani. Accidentul s-a produs la 8 octombrie 2022 pe DN 39, între orașul Mangalia și comuna 2 Mai.

„În fapt, s-a reținut că la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie”, indică procurorii.

Versiunea prezentată de Monica Macovei este însă diferită. Ea a postat un mesaj pe facebook chiar în ziua de 8 octombrie 2022. Mesajul era următorul:

“Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui.”

Monica Macovei a lucrat inițial ca avocat, apoi a fost ministru al Justiției din decembrie 2004 până în anul 2007. Ulterior, ea a fost aleasă europarlamentar.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice din România, anunță un comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Evenimentele la care participă șeful statului...

Președintele Iohannis merge la conferința de mediu din Dubai. România aderă la “Alianța Solară Internațională”

Președintele Klaus Iohannis va participa la conferința ONU de mediu din Dubai, unde se va consemna și "alăturarea României la Alianța Solară Internațională". Evenimentul este...
00:00:49

Ostaticii eliberați se reunesc cu familia lor în Israel

Reuniuni emoționante au avut loc în Israel duminică (26 noiembrie), când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza, timp de săptămâni întregi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă