Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Judecătorii reiau procesul mineriadei din iunie 1990

La Tribunalul Bucureşti se reia, joi, procesul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2018 - 11:07

Procesul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 se reia, joi, la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul trimis judecătorilor ICCJ a fost întocmit de procurorii militari. Printre inculpaţi se numără şi fostul preşedinte Ion Iliescu dar acesta nu este prezent, joi dimineaţă, în sala de judecată.

În acest dosar, fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii.

Deoarece instanţa supremă nu are o sală suficient de mare pentru desfăşurarea acestei şedinţe în care sunt foarte multe părţi civile, judecarea dosarului are loc în incinta Tribunalului Municipiului Bucureşti.

Primul termen al dosarului s-a ţinut la data de 20 februarie la sediul Curţii Militare de Apel dar la acel moment sala repartizată s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de oameni veniţi la proces.

Comentarii