29.2 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăSocialIncendiul din Constanța, declanșat de doi copii? Ce s-a văzut pe camera...

Incendiul din Constanța, declanșat de doi copii? Ce s-a văzut pe camera de supraveghere

Incendiul din Constanța, care a mistuit un bloc întreg de locuințe, ar fi fost declanșat intenționat, este anunțul făcut joi de autorități. Poliția se bazează pe imagini surprinse de o cameră de supraveghere amplasată pe fațada unei clădiri din apropiere. 

O cameră de luat vederi, amplasată pe fațada unei clădiri din apropierea blocului mistuit de flăcări, a surprins imagini care au oferit anchetatorilor prima pistă. O nouă ipoteză este, acum, luată în calcul. 

Incendiul din Constanța a distrus 25 de autoturisme
25 de mașini parcate în garaj au ars în totalitate: Sursa foto: Cuget Liber

Incendiul din Constanța, izbucnit de la o petardă

Se pare că incendiul din Constanța nu ar fi fost declanșat de un scurtcircuit produs la o mașină aflată în parcarea subterană, ci de doi copii care ar fi aruncat în garaj o petardă.

În imaginile surprinse de  camera de supraveghere apar doi copii, cu puțin timp înainte de producerea exploziei. Este foarte posibil ca cei doi minori să fi aruncat o petardă în parcare iar de aici să fi izbucnit flăcările. Minorii au fost observați plimbandu-se prin zonă, iar la scurt timp s-a produs explozia urmată de incendiu.

Incendiul din Constanța s-a petrecut în jurul orei 01.00, în noaptea de miercuri spre joi. 250 de oameni au fost evacuaţi, iar nouă persoane au ajuns la spital: șapte adulți și doi copii. Un singur locatar a rămas internat cu arsuri pe 7% din suprafața corpului. Ceilalți s-au intoxicat cu fum.

La fața locului au ajuns poliștiști, jandarmi, ambulanțe dar și 11 echipaje de pompieri cu 35 de autoutilitare. În ajutorul lor au sărit și cei de la ISU Ialomița și ISU Călărași.

Oamenii care au rămas fără locuință s-au refugiat la rude și prieteni. Cei care nu au avut unde să se ducă, au fost cazați în Spitalul Modular de pe stadionul Portul. Între timp, Primăria a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile în caz de nevoie.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 204. O platformă marină confiscată de ruși a fost lovită de rachete

O platformă marină de tip "Boiko tower", care fusese confiscată de ruși, a fost lovită de rachete lansate de armata ucraineană. Platforma se află...

Iohannis pleacă la Summit-ul NATO de la Madrid

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă, în perioada 28-30 iunie 2022, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord...

Moromeți, revin foncirea și fumărirea!

Deși veniturile bugetare au crescut cu 21,5% față de anul precedent, Agenția Națională de Administrare Fiscală trece de la 1 iulie la verificări în...
Ultima oră
Pe aceeași temă