Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Ford ar putea produce automobile electrice în Germania după 2023

Constructorul auto american Ford ar putea produce automobile electrice în Germania după anul 2023, când este programat să se încheie ciclul de viaţă al modelului Ford Fiesta, a declarat directorul pentru operaţiunile Ford din Germania, Gunnar Herrmann, informează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2018 - 14:32

"Pur ipotetic, 2023 ar fi un moment bun pentru tranziţie", a afirmat Herrmann, într-un interviu publicat marţi în cotidianul financiar german Handelsblatt.

Gunnar Herrmann a apreciat că ar fi nevoie de aproximativ 15 luni pentru a reutila uzina Ford de la Koln, dar a adăugat că aceste investiţii nu s-ar justifica dacă vânzările de automobile electrice se vor ridica la doar 30.000 - 40.000 de unităţi pe an.

"Ar fi posibil dacă cifrele de vânzări ar creşte semnificativ. Din păcate, în prezent, automobilele electrice nu sunt foarte profitabile", a spus Gunnar Herrmann.

Aceste declaraţii sunt similare cu cele făcute săptămâna trecută de directorul general de la constructorul auto german BMW, care a spus că firma nu va produce automobile electrice în sistem de masă până în 2020, deoarece actuala tehnologie nu este suficient de profitabilă pentru a permite majorarea volumului producţiei.

Ford, al doilea mare producător auto american, intenţionează să investească cinci miliarde de dolari în autovehicule electrice şi să lanseze cel puţin 13 modele electrice sau hibride la nivel mondial în următorii cinci ani. De asemenea, Ford şi-a propus să producă primul său vehicul complet electric în Europa în anul 2020.

Gunnar Herrmann a sugerat că landul german Renania de Nord-Westphalia, unde se află şi uzina Ford din Koln, ar putea oferi subvenţii în ideea de a sprijini tranziţia la autovehiculele electrice.

"Statul ar putea să contribuie la această tranziţie structurală, la fel ca şi Guvernul federal", a spus Gunnar Herrmann.

Noul Guvern de coaliţie de la Berlin intenţionează să reducă povara fiscală pentru proprietarii de automobile electrice, să ofere cel puţin 100.000 de noi staţii de încărcare la nivel naţional şi să subvenţioneze serviciile de car-sharing pentru a susţine tranziţia spre un model de transport mai ecologic.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

Comentarii

loading...