29.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeSocialEvenimentTrei case din Giurgiu, mistuite de flăcări. Incendiul ar fi pornit de...

Trei case din Giurgiu, mistuite de flăcări. Incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit

Trei case din municipiul Giurgiu au fost afectate joi seară de un incendiu provocat de un scurtcircuit, pompierii acţionând pentru stingerea acestuia timp de aproximativ trei ore, a anunţat ISU.

„ISU Giurgiu a fost solicitat în această seară să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Mereni din municipiul Giurgiu şi care a afectat, iniţial, două locuinţe. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială cu instalaţie pentru hidroperforare şi o cisternă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU, Nicoleta Beianu.

Pentru că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări mari de fum şi s-a extins şi la o a treia locuinţă, din vecinătate, în sprijin a sosit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu.

Echipele de salvatori au constatat că la una dintre locuinţe proprietarii nu erau acasă, iar la celelalte două, proprietarii, trei adulţi, s-au autoevacuat, fiind alertaţi de vecini la vederea fumului.

În urma incendiului au fost afectate trei locuinţe. La prima au ars acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, acoperişul anexelor gospodăreşti, electronice şi electrocasnice, lemne de foc şi alte bunuri depozitate în bucătărie şi baie, la a doua casă au ars acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 90 de metri pătraţi, o anexă şi s-au deteriorat tavanele camerelor, iar la cea de-a treia locuinţă au ars acoperişul unor anexe pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi şi un gard din lemn.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

O persoană aflată într-un cărucior special a fost accidentată mortal pe DN22, în județul Tulcea

O persoană care se deplasa într-un cărucior special a fost accidentată mortal sâmbătă de un autoturism pe DN 22, între localităţile Măcin şi Smârdan,...

Detaliul din horoscopul lui Dumitru Buzatu care poate explica de ce a primit șpaga cash, la portbagaj

Cei născuți pe 12 august sunt păstrători ai tradiției și au sarcina de a păstra înțelepciunea bătrânilor, legile si tehnicile esentiale ce implica...

Război în Ucraina – Ziua 577 Zelenski în Canadas: „Moscova trebuie să piardă odată pentru totdeauna. Şi va pierde”

UPDATE 7:00  Rusia intenţionează să îşi majoreze masiv cheltuielile pentru Apărare în 2024, acestea urmând să ajungă la 6% din PIB, de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies