23.1 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeSocialEvenimentProiectantul sistemului de semnalizare din Pasajul Unirii va da explicații la Primăria...

Proiectantul sistemului de semnalizare din Pasajul Unirii va da explicații la Primăria Capitalei

Firma care a proiectat sistemul de semnalizare rutieră de la Pasajul Unirii a fost chemată să dea explicații la Primăria Capitalei, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.

Primarul a făcut această declarație în ziua de marți, 3 ianuarie 2023. Convocarea reprezentanților firmei de proiectare s-a făcut în urma accidentului rutier grav, produs la 23 decembrie 2022.

“Fiecare proiect de investiție are niște oameni care atestă, cu semnătura lor, cu ștampila lor, pe care le-o dau autoritățile, că totul este în regulă. Așteptăm ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în Comisia de circulație, să vedem dacă e de corectat ceva în ceea ce privește semnalizarea”, a declarat primarul general.

Pe de altă parte, edilul a precizat că zona pasajului are două componente. Una este semnalizarea, cealaltă este construcția în sine. “Am avut un control al Inspectoratului de Stat în Construcții, cu o lună mai înainte, care a spus că totul e în regulă”, a precizat Nicușor Dan.

În Pasajul Unirii, înălțimea maximă admisă este 3,5 metri

În accidentul de autocar de la Piața Unirii a murit un bărbat de 53 de ani. Soția acestuia și alte câteva persoane au fost rănite. Toate victimele, inclusiv bărbatul decedat, precum și șoferul sunt cetățeni greci. Șoferul autocarului a plecat înapoi în Grecia, unde va fi judecat. La momentul accidentului, în mașină se afla un singur șofer. Autovehiculul avariat a rămas la București, urmând a i se face o expertiză. Deocamdată se știe că autocarul avea înălțime mai mare de 3,5 metri, cât era limita admisă în pasaj.

Pasagerii din autocar erau turiști care doreau să petreacă sărbătoarea de Crăciun în România.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turul final de alegeri în Turcia. Erdoğan contra lui Kiliçdaroğlu

Ziua de duminică, 28 mai 2023, este cea în care candidează Erdoğan contra lui Kiliçdaroğlu, în turul decisiv al alegerilor prezidențiale din Turcia. Secţiile de...

Încă un aur pentru România, la Europenele de Canotaj

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, au câştigat medaliile de aur în proba de dublu vâsle feminin, la Campionatele Europene de...

Sindicaliștii din Educație cer intervenția președintelui Iohannis

Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași, Laviniu Lăcustă, spune că revolta profesorilor a depășit stadiul unei interpretări doar economice, şi, în acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă