13.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Prefectura pregătește scenariul roșu pentru București

Prefectura pregătește scenariul roșu pentru București, în condițiile în care rata de incidență Covid este, miercuri, 3,3 la mie.

Această rată de incidență a fost anunțată în dimineața zilei de miercuri, 22 septembrie. Cu o zi înainte, marți, rata de incidență în București a fost 2,91 la mie. Miercuri dimineață, cea mai înaltă rată de infectare din București era în Sectorul 1, urmat de Sectorul 2. În ambele sectoare, acest indicator depășea 4 la mie.

Cea mai scăzută rată de incidență din București este în Sectorul 3.

Miercuri sau joi, prefectul Capitalei va convoca ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Prefectura pregătește scenariul roșu pentru București

Noile măsuri vor fi aprobate în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Certificatul digital de vaccinare va fi obligatoriu pentru persoanele care participă la evenimente publice în București. Acest certificat digital devine obligatoriu în localitățile din România care depășesc rata de 3 la mie.

Mai mulți oficiali români s-au pronunțat, în ultimele zile, pentru vaccinarea obligatorie anti – Covid pentru salariați din sectoare esențiale. Ar fi vorba de personalul sanitar, de profesori și de personalul militar. Ideea vaccinării obligatorii va fi analizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). O propunere în acest sens a CNSU va trebui aprobată de Guvern.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă