11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

România ar putea propune vaccinarea obligatorie

România ar putea propune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de salariați din România. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ar urma să formuleze o propunere, chiar în această săptămână. Propunerea CNSU va fi discutată într-o ședință de Guvern.

Anunțul în acest sens l-a făcut, miercuri, 22 septembrie 2021, medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății. Tătaru este acum consilier onorific al premierului Florin Cîțu.

Tătaru a spus că vaccinarea obligatorie s-ar aplica salariaților din sectoare esențiale. Aceasta înseamnă „Educație, Sănătate, personal militar”, a explicat Nelu Tătaru într-o declarație telefonică la un post de televiziune.

România ar putea propune vaccinarea obligatorie pentru unii salariați

„Decizia finală va fi transformată într-o Hotărâre de Guvern”, a precizat Tătaru.

Anunțul acestuia vine chiar în ziua în care, în București, incidența Covid a trecut de 3 la mie.

Anterior, chiar președintele Iohannis anunța că susține ideea imunizării obligatorii pentru anumite categorii de angajați.

Pe de altă parte, în ceea ce privește elevii de peste 12 ani, aceștia pot fi imunizați anti – Covid, cu acordul părinților. Nu se anunță însă că vaccinarea elevilor va fi obligatorie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dorea să trimită către părinții elevilor un chestionar pe acest subiect.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă