15.5 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSocialEvenimentJudețul Arad, în zodia cutremurelor! Un nou seism, de 4,3 grade pe...

Județul Arad, în zodia cutremurelor! Un nou seism, de 4,3 grade pe scara Richter, s-a produs în această seară

Un nou cutremur s-a produs în judeţul Arad, marţi seară, în zona Lipova, având magnitudinea de 4,3, au transmis autorităţile locale, care precizează că nu sunt înregistrate victime sau pagube materiale.

Inițial, magnitudinea indicată de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a fost de 4,1 pe scara Richter, dar ulterior aceasta a fost actualizată la 4,3 grade.

„În ziua de 23.05.2023, 19:15:29 (ora României), s-a produs în Banat, Arad, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 17 km SE de Arad, 43 km NE de Timişoara, 72 km SE de Bekescsaba, 92 km N de Reţiţa. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere în municipiul şi judeţul Arad”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Luni, la ora 20,46, în aceeaşi zonă s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe Richter, intensitate VI, la o adâncime de 2 kilometri. Prima replică, cu magnitudinea 4,3 pe Richter, a fost înregistrată după aproximativ două ore, iar pe parcursul nopţii au mai avut loc replici de intensitate mai mică.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cronica prăbușirii Americii în socialismul-progresist

Cartea urmașei boierilor olteni, Simona Vrăbiescu Kleckner: “Urmările Trecutului. Anii 1990-2008-2014-2022 și consecințe,” produce cititorilor șocul relevării adevărului despre decăderea democrației americane, spre comunismul...

Accident grav în sudul Mexicului, soldat cu 10 morţi şi 25 de răniţi

Camionul a fost parţial distrus în accidentul care a avut loc la primele ore ale dimineţii, la graniţa cu Guatemala, pe coasta Pacificului,...

Decesul lui DJ Lalla, sub semnul întrebării: ancheta bate pasul pe loc. Lacrimi și durere în familia artistei

Lacrimi și durere în sânul familiei tinerei artiste care a murit în condiții misterioase. DJ Lalla a fost condusă pe ultimul drum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies