40 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentIohannis a fost duminică la slujbă. Ce biserică a preferat

Iohannis a fost duminică la slujbă. Ce biserică a preferat

Iohannis a fost duminică la slujbă, alegând pentru această ceremonie o biserică din municipiul Sibiu. Biserica unde s-a aflat președintele Iohannis este una romano – catolică.

Klaus Iohannis a fost însoțit la ceremonia religioasă de soția lui, Carmen Iohannis. Atât șeful statului cât și soția lui au purtat măști, atât afară cât și în interiorul bisericii.

Acum o săptămână, președintele Iohannis asistase la slujba de la Catedrala Evanghelică din Sibiu.

Iohannis a fost duminică la slujbă

Klaus Iohannis este de religie evanghelică (luterană). Acest detaliu ar fi fost, potrivit sociologilor, unul dintre punctele sale slabe, în campania pentru alegerile prezidențiale din România. După cum se știe, peste 80 la sută dintre cetățenii României se declară a fi de religie ortodoxă.

La rândul ei, Carmen Iohannis, soția șefului statului, este de religie greco – catolică.

Potrivit Constituției României, „libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă