0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSocialEvenimentIohannis a fost duminică la slujbă. Ce biserică a preferat

Iohannis a fost duminică la slujbă. Ce biserică a preferat

Iohannis a fost duminică la slujbă, alegând pentru această ceremonie o biserică din municipiul Sibiu. Biserica unde s-a aflat președintele Iohannis este una romano – catolică.

Klaus Iohannis a fost însoțit la ceremonia religioasă de soția lui, Carmen Iohannis. Atât șeful statului cât și soția lui au purtat măști, atât afară cât și în interiorul bisericii.

Acum o săptămână, președintele Iohannis asistase la slujba de la Catedrala Evanghelică din Sibiu.

Iohannis a fost duminică la slujbă

Klaus Iohannis este de religie evanghelică (luterană). Acest detaliu ar fi fost, potrivit sociologilor, unul dintre punctele sale slabe, în campania pentru alegerile prezidențiale din România. După cum se știe, peste 80 la sută dintre cetățenii României se declară a fi de religie ortodoxă.

La rândul ei, Carmen Iohannis, soția șefului statului, este de religie greco – catolică.

Potrivit Constituției României, „libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă