31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSocialEvenimentImnul comunist a fost pus de Ziua Națională

Imnul comunist a fost pus de Ziua Națională

Imnul comunist a fost pus de Ziua Națională a României într-un oraș din Moldova. Incidentul s-a consemnat în localitatea Târgu Ocna din județul Bacău. Problema a fost relatată de jurnalistul Andrei Ciurcanu.

Potrivit acestuia, la Târgu Ocna, la festivitatea dedicată Zilei Naționale, 1 Decembrie, mai întâi s-a auzit „Tricolorul”, fostul imn al României pe vremea lui Ceaușescu. Apoi s-a difuzat și Imnul Național, „Deșteaptă-te române”.

„De 1 Decembrie in Tirgu Ocna, orasul meu natal, a duduit in boxe Imnul Romaniei Socialiste – Trei Culori. Marele Urs a varsat o lacrima.Dom’le, vorba aia – melancolie melancolie, da’ sa stim si noi!”, a scris Andrei Ciurcanu pe internet.

Imnul comunist a fost difuzat la Târgu Ocna

Ceremonia unde a răsunat „Tricolorul” a fost organizată de Primăria Târgu Ocna. În celelalte orașe din România s-a difuzat actualul Imn Național, „Deșteaptă-te române”.

Primarul orașului Târgu Ocna a declarat, ulterior, că nu trebuie confundat un cântec istoric, precum „Tricolorul”, cu un imn comunist. „Tricolorul”, în varianta inițială, a avut muzică și versuri compuse de Ciprian Porumbescu. În perioada finală a regimului Ceaușescu, în care a fost imn național, „Tricolorul” a avut un text modificat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Numărul ucrainenilor care intră în România, din nou în creștere. Peste 12.900, ieri

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că ieri, prin punctele de frontieră, au intrat în România 108.013 persoane, dintre care 12.908 de...

OMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii”

Treizeci și trei de țări au raportat până în prezent 920 de cazuri de hepatită acută severă la copii, cu 270 de cazuri în...
00:00:43

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, este la Teheran în încercarea de a reînvia acordul nuclear

Șeful politicii externe-diplomației al Uniunii Europene(UE), Josep Borrell, s-a întâlnit sâmbătă (25 iunie) cu cel mai înalt diplomat al Iranului, în timp ce blocul...
Ultima oră
Pe aceeași temă