1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăSocialEvenimentImnul comunist a fost pus de Ziua Națională

Imnul comunist a fost pus de Ziua Națională

Imnul comunist a fost pus de Ziua Națională a României într-un oraș din Moldova. Incidentul s-a consemnat în localitatea Târgu Ocna din județul Bacău. Problema a fost relatată de jurnalistul Andrei Ciurcanu.

Potrivit acestuia, la Târgu Ocna, la festivitatea dedicată Zilei Naționale, 1 Decembrie, mai întâi s-a auzit „Tricolorul”, fostul imn al României pe vremea lui Ceaușescu. Apoi s-a difuzat și Imnul Național, „Deșteaptă-te române”.

„De 1 Decembrie in Tirgu Ocna, orasul meu natal, a duduit in boxe Imnul Romaniei Socialiste – Trei Culori. Marele Urs a varsat o lacrima.Dom’le, vorba aia – melancolie melancolie, da’ sa stim si noi!”, a scris Andrei Ciurcanu pe internet.

Imnul comunist a fost difuzat la Târgu Ocna

Ceremonia unde a răsunat „Tricolorul” a fost organizată de Primăria Târgu Ocna. În celelalte orașe din România s-a difuzat actualul Imn Național, „Deșteaptă-te române”.

Primarul orașului Târgu Ocna a declarat, ulterior, că nu trebuie confundat un cântec istoric, precum „Tricolorul”, cu un imn comunist. „Tricolorul”, în varianta inițială, a avut muzică și versuri compuse de Ciprian Porumbescu. În perioada finală a regimului Ceaușescu, în care a fost imn național, „Tricolorul” a avut un text modificat.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cutremur puternic în țară. L-ați simțit?

Un cutremur de 4,5 grade a avut loc în România, la ora 15.43 în zona seismică Vrancea, notează INFP. Cutremur resimțit în țară Cutremurul s-a produs...

Scandal politic internațional. Președintele Serbiei afirmă că Djokovic a fost torturat în Australia

Un scandal politic internațional a pornit de la situația lui Djokovic în Australia. Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat pentru BBC că Novak Djokovici...

IMAGINEA ZILEI. Djokovici, escortat până la aeroport și expulzat

Novak Djokovici trăiește coșmarul vieții, după ce a fost umilit de australieni. Numărul 1 mondial în tenis a fost deportat de autoritățile australiene și...
Ultima oră
Pe aceeași temă