18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

O asociație de părinți critică chestionarul despre vaccinare, care va fi făcut în școli

Chestionarele trimise în atenția părinților nu pot fi obligatorii, avertizează Comitetul Director al Alianţei Părinţilor. Acest punct de vedere se referă la chestionarele care urmează a fi transmise în școli. Ele ar trebui completate de părinții elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că aceste chestionare se vor distribui din data de 13 septembrie. La acea dată începe anul școlar.

Chestionarele ar fi „mijloace de manipulare și de viciere a consimţământului dumneavoastră. Intrebările vizează date cu caracter personal, date medicale cu caracter confidenţial, care figurează în mod normal în dosarul medical al unei persoane și nu au caracter public. Informaţiile medicale nu pot face obiectul unui chestionar”, susține Comitetul Director al Alianţei Părinţilor.

Chestionarele trimise în atenția părinților nu pot fi obligatorii

„Presiunile de orice fel asupra părinţilor sunt nepermise legal, deci nu poate fi invocată nicio lege care să vă oblige să semnaţi ceva împotriva voinţei dumneavoastră. Refuzul de a completa un chestionar sau de a da o declaraţie NU TREBUIE JUSTIFICAT. Deci, NU PUTETI FI OBLIGATI SA SEMNATI O DECLARATIE IN CARE SA SPUNETI CA NU SUNTETI DE ACORD SA RASPUNDETI LA INTREBARI. Nu aveţi obligaţia legală să vă justificaţi pentru decizia de a nu răspunde IN NICIUN FEL la întrebările din chestionare”, subliniază Comitetul Director al Alianţei Părinţilor.

Vaccinarea profesorilor

O problemă neclară este cea a profesorilor. România are circa 300.000 de cadre didactice. Dintre ele sunt imunizate anti – Covid doar 60 la sută. Ministrul Cîmpeanu a răspuns evaziv când a fost întrebat despre vaccinarea profesorilor.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă