26.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSocialEducațieȘcolile rămân deschise pe timpul pandemiei

Școlile rămân deschise pe timpul pandemiei

Școlile rămân deschise pe timpul pandemiei, au anunțat oficialii români în contextul agravării pandemiei.

Această decizie este valabilă inclusiv în București, conform deciziei Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Se va trece la cursuri online doar în clasa în care s-ar constata un caz de Covid. Acea clasă va fi închisă iar elevii vor face cursuri online, de acasă. O școală se va închide doar dacă mai mult de jumătate dintre clasele ei sunt închise. Aceste măsuri locale ar urma să fie decise independent de conducerea fiecărei școli.

Școlile rămân deschise pe timpul pandemiei

Cadrele didactice se pronunță aproape în totalitate pentru cursuri în clasă, cu prezență fizică a elevilor. Aceeași opțiune o au și cei mai mulți dintre părinți.

Există și punctul de vedere, exprimat de antivacciniști, conform căruia mersul la școală nu e periculos pentru că în realitate virusul Covid nu există dar că școala online este nepotrivită elevilor. „Ce pot să înțeleagă ei, dintr-un online pe calculator?”, se întreba un protestatar, la mitingul de sâmbătă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă