15.9 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeSocialEducațiePSD a folosit Ziua Femeii pentru a-și face campanie în școlile din...

PSD a folosit Ziua Femeii pentru a-și face campanie în școlile din Dâmbovița, faptă strict interzisă prin lege

De 8 Martie, în județul Dâmbovița, PSD a defilat prin școli, cu toată camarilla, împarțind flori și calendare cu candidații, practici interzise de lege.

Membrii de partid nu au fost singuri în acțiunea de campanie electorală, ci au avut complici chiar inspector școlari, potrivit informațiilor obținute de “România liberă”.

Politicieni ai PSD au mers în școli din Târgoviște, Moreni și Găești.

Potrivit surselor noastre, la Găești inspectorul de matematică Pătruță Nicolae și inspectorul de la educatoare, Steluța Constantinescu, au defilat pri prn școli, alături de consilierii județeni Georgeta Dincă și Fane Costea, precum și împreună cu președintele Consiliului județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și alți membri de partid.

Astfel de acțiuni în unitățile de învățământ sunt interzise prin lege.

Membri PSD, făcându-și campanie în școală, la Găești

Legea Educației Naționale 1/2011 prevede la art. 7 (1) “În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formăriiprofesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune înpericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic,didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios”.

În ciuda acestei legi, consilierul județean Gabriel Purcaru nu doar că și-a făcut campanie în școli, dar s-a și mândrit cu acest lucru pe Facebook.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă