8.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Un liceu obține laborator de robotică

Un liceu obține laborator de robotică. Este vorba de Liceul Tehnologic din localitatea Valea Doftanei.

„În luna septembrie, Asociația Zi de Bine investește în viitor și construiește un laborator de robotică pentru elevii din Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, unde abandonul școlar este 0%”, anunță un comunicat de presă.

Un liceu obține laborator de robotică

La acest liceu învață aproape 400 de elevi, de la grădiniță la învățământ liceal. Dintre elevi, peste 100 participă săptămânal la clubul de programare care se desfășoară în cadrul liceului.

Bugetul necesar acestui proiect este de 35.000 Euro. El este asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine.

„Anul acesta, echipa de robotică a României a câștigat aurul la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago, fiind pentru prima dată în ultimii 30 de ani când Finala Mondială a fost câștigată de o echipă care nu este din Statele Unite. De ce să rămână o excepție? Ne-am propus să ajutăm  și alți copii pasionați de robotică să-și dezvolte abilitățile în domeniu și, de ce nu, să facă performanță„, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

„Am descoperit la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei un director desemnat „Profesorul anului pentru inovație” și o mulțime de copii curioși. Le lipsesc doar uneltele care să-i ajute să performeze. În septembrie dotăm laboratorul de robotică pentru micii cercetători”, explică Melania Medeleanu și Luciana Zaharia.

Clubul de programare desfășurat în cadrul liceului, care a atras peste 100 de elevi, este împărțit în 4 ateliere – Scratch, Microbit, Arduino și Programare Web, și se desfășoară datorită cadrelor didactice care fac mentorat voluntar în fiecare zi de sâmbătă, făcând naveta chiar și de la 50 km distanță.

La liceul din sat, peste 90% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competențelor digitale.

Conform Institutului Național de Statistică, în zonele rurale din România doar 36 la sută dintre copii merg la școală.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă