5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăSocialEducațieÎnvățământul de la prioritate la decadență. Subiect de carte pentru un jurnalist

Învățământul de la prioritate la decadență. Subiect de carte pentru un jurnalist

Învățământul de la prioritate la decadență este subiectul cărții scrise de colegul nostru Laurențiu Mușoiu, jurnalist la „România liberă”.

Volumul intitulat „Învățământul românesc, de la prioritate la decadență” a fost lansat, luni seară, la București.

Menirea cărții, prima semnată de Laurențiu Mușoiu, este să avertizeze asupra declinului constant al unui domeniu care, în mod normal, ar trebui să fie considerat strategic. Noua carte prezintă evoluția și eșecul strategiilor aplicate în domeniul învățământului în ultimii zece ani.

Jurnalistul sugerează că de aceste eșecuri sunt vinovați, în bună măsură, politicienii care au condus, vremelnic, Ministerul Educației. Iată cum sintetizează situația Laurențiu Mușoiu: „Am avut 26 de miniștri. Mereu am sperat că un ministru nu poate fi mai slab decât precedentul. De fiecare dată ne-am înșelat”.

Niciunul dintre acești miniștri ai Educației nu și-a dus mandatul până la capăt.

Departe de a rămâne în istorie prin realizările lor, acești miniștri ne-au rămas în memorie prin gafele comise în declarațiile lor publice. O trecere în revistă a „perlelor” miniștrilor Educației este prezentă în noua carte. Cu un zâmbet amar ne putem aminti despre Romulus și Remus – crescuți de o vulpe, despre televizoarele care pot funcționa și fără curent electric sau despre recapitularea, la școală, a tot ceea ce nu am învățat.

Lectură plăcută!

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Covid-19. Nu mai este niciun județ în scenariul roșu

Cifrele Covid 19 arată tot mai bine. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost 1.149 de cazuri noi de COVID-19, sunt 66 de...

Fake-news al Rusiei demontat de România în cazul scutului de la Deveselu

Fake-news al Rusiei, demontat de România, în privința funcționării scutului anti-rachetă de la Deveselu. Ministrul Român de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis omologului său...

Servanții Bruxelles-ului s-au travestit în patrioți

Nu-mi plac defilările, cum nici discursurile patriotarde ale celor străini de neam și de țară, dar care-și pun cocorații de patrioți și pene de...
Ultima oră
Pe aceeași temă