3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăSocialEducațieGrevă de avertisment în învățământ, săptămâna viitoare. CALENDARUL

Grevă de avertisment în învățământ, săptămâna viitoare. CALENDARUL

Angajații din sistemul de învățământ preuniversitar organizează grevă de avertisment, săptămâna viitoare, la nivel național.

Greva de avertisment se va desfășura în toate unitățile de învățământ unde lucrează membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și ai Federației Sindicatelor din Educație (FSE) “Spiru Haret”.

Calendarul grevei din învățământ

Potrivit unei adrese a FSLI către conducerile unităților de învățământ preuniversitar, greva de avertisment va fi organizată în data de 19 ianuarie, între orele 11:00 și 13:00.

Protestul se va desfășura ca urmare a rezultatului referendumului organizat în rândul angajaților din sistemul de învățământ preuniversitar.

Principala revendicare a angajaților din Educație este acordarea majorării salariale de 16% restantă de doi ani.

Guvernul a prevăzut o creștere salarială pentru angajații din învățământ, în anul acesta, de doar 4%.

Fiecare angajat alege dacă va participa sau nu la grevă.

Cei care participă la grevă nu vor fi retribuiți pentru orele în care vor sista activitatea.

Liderii sindicali spun că protestul este demarat și din cauza refuzului guvernanților de a dialoga cu reprezentanții salariaților din învățământ.

“România liberă” a anunțat încă de joi că majoritatea salariaților din învățământ semnează pentru grevă, conform datelor obținute de reporterii noștri, din teritoriu.

Informația a fost confirmată de rezultatul referendumului prezentat de federațiile sindicale vineri.

Conform scenariilor prezentate de liderii sindicali din teritoriu salariaților, după greva de avertisment, în cazul în care guvernanții nu vor reveni asupra deciziei de a subfinanța învățământul, urmează declanșarea grevei generale.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă