29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSocialEducațieElevii pun în scenă un spectacol de teatru antibullying

Elevii pun în scenă un spectacol de teatru antibullying

Elevi de la Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru” din Ciorogârla și de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București au realizat, împreună, un spectacol de teatru antibullying.

Luni, 23 mai 2022, spectacolul va fi pus în scenă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Vor avea loc două reprezentații, începând cu ora 16.

Timp de câteva luni, elevii au participat la o serie de ateliere de teatru-forum. Acestea au fost susținute de actrița Mădălina Brândușe și actorul Andrei Șerban. Atelierele reprezintă „o metodă nonformală care permite un grad ridicat de empatie și implicare și poate contribui la înțelegerea motivelor care construiesc comportamentele abuzive și a felului în care ele pot fi prevenite și combătute”, anunță autorii proiectului.
 
Reprezentațiile vor fi urmate de o discuție cu echipa proiectului „Intervenție civică prin teatru – ateliere antibullying”. Discuția va prezenta avantajele metodelor nonformale folosite în campaniile antibullying.
 
Spectacolele și atelierele de teatru fac parte din proiectul „Intervenție civică prin teatru: Ateliere antibullying”. Proiectul este derulat de Asociația Politeia. Scopul lui este de a contribui la reducerea fenomenului bullying (hărțuire) în școli.

Teatru antibullying în sprijinul copiilor și al profesorilor

„Am vrut, lucrând în paralel cu elevi care provin din medii diferite – Colegiul Lazăr și Liceul din Ciorogârla, să venim cu o abordare proaspătă a problemei bullying-ului, care a devenit deja sistemică. Nu este suficient să găsim și să pedepsim vinovatul. Problema bullying-ului este complexă și e prezentă și în mediile privilegiate, dar și în cele defavorizate, unde apare și discriminarea în baza etniei, de exemplu. Teatrul forum nu doar a trezit dorința elevelor și elevilor de a vorbi despre acest subiect, dar le-a oferit și „limbajul”, metoda prin care să o facă empatic, creativ și fără inhibiții. Cu siguranță aceste spectacole vor fi nu doar manifestarea talentului lor, ci și un exemplu de abordare, prin metode nonformale, a unei probleme de sistem”, a declarat Elena Trifan, sociolog și manager al proiectului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...

Bali lansează o viză de nomad digital care îți permite să rămâi acolo timp de 5 ani

Indonezia speră să atragă mai mulți angajați care pot să lucreze remote (n.r. de la distanță) în țară cu o nouă viză pentru nomazi digitali. Viza...
Ultima oră
Pe aceeași temă