19 C
București
miercuri, 18 mai 2022
AcasăSocialEducațieCum pot ajunge liceenii din România să studieze în SUA

Cum pot ajunge liceenii din România să studieze în SUA

Ambasada Statelor Unite în România şi American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională) invită liceenii din România să participe la Programul FLEX 2022-2023.

Programul educaţional FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american şi de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului şcolar 2022-2023.

Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al şaptelea an de existenţă în România, este gratuită. În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit bursa către zeci de liceeni români din mai multe judeţe ale ţării, aceştia fiind repartizaţi la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa şi Florida.

Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi.

FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 29-lea an de existenţă. Programul presupune parcurgerea unui an şcolar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesaţi care sunt declaraţi câştigători în urma competiţiei pentru acordarea bursei.

Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ai altor ţări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăţa mai multe despre SUA şi de a le face cunoscute americanilor ţările lor de origine.

În anul şcolar 2021-2022, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul Programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană şi va studia la un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut şi echivalat.

Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

  • au cetăţenie română;
  • sunt născuţi între 15 iulie 2004 şi 15 iulie 2007;
  • sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiază engleza în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA;
  • nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii 5 ani.

Cei interesaţi sunt invitaţi să se înscrie pe https://ais.americancouncils.org/flex până pe 15 octombrie.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, supărat după ce şcolile din Afumaţi au fost închise

Cele mai citite

Ministrul Culturii din Republica Moldova vrea o strategie culturală comună cu România

Ministrul Culturii din Republica Moldova vrea o strategie culturală comună cu România, a anunțat Ministerul Culturii de la Chișinău. Ministrul Sergiu Prodan a exprimat această...

Parteneriate pentru inovarea regională: 63 de regiuni, șapte orașe și patru state membre selectate în cadrul proiectului-pilot

Astăzi, 17 mai, Comisia a anunțat cele 63 de regiuni, șapte orașe și patru state membre selectate în cadrul proiectului-pilot pentru Parteneriatele pentru inovare regională,...
00:01:08

Soțiile ultimilor soldați rămași la Azovstal descriu condițiile de acolo

La o zi după ce primii militari ucraineni au fost evacuați din oțelăria orașului Mariupol, soțiile ultimilor soldați rămași acolo, din regimentul Azov, sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă