4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăSocialDâncu: Nu există date că reparațiile care s-au făcut la avioanele MIG...

Dâncu: Nu există date că reparațiile care s-au făcut la avioanele MIG ar fi fost legate de folosirea kerosenenului

Nu există deocamdată nicio legătură între alimentarea cu kerosenul necorespunzător și reparațiile făcute la mai multe aeronave militare Mig21 Lancer, susține ministrul Apărării. Vasile Dâncu a declarat că este doar o ipoteză a anchetatorilor. Dosarul este instrumentat de DIICOT Ploiești.

Ministerul Apărării a precizat că niciun avion nu a fost consemnat la sol din cauza calităţii combustibilului. Despre contractul cu firma care ar fi livrat kerosen necorespunzător, reprezentanţii MApN au anunțat că la finalul anului 2018 a fost refuzat un lot de combustibil din cauza neconformităţilor, dar şi că din cauza întârzierilor la livrări, contractul a fost suspendat înainte de termen.

Vasile Dâncu: „Nu există date că ar fi defectat motoare sau că reparațiile care s-au făcut sau mentenanța făcută pentru avioanele MIG ar fi fost legate de folosirea kerosenenului. Este una dintre  presupozițiile din dosar, este clar că s-a decoperit atunci  în 2019 făcând analiza calitativă a kerosenului că nu corespundea perfect cerințelor pentru care a fost contractat. Acest lucru este doar  o ipoteză, nu a fost confirmată această ipoteză și nu a fost confirmată tehnic. Este o ipoteză a procurorilor.”, potrivit TVR.ro.

În schimb, compania care a furnizat carburantul a precizat că livrările pe care le-a făcut au respectat calitatea și cantitățile solicitate. Și consideră că, potrivit Curții de Apel Ploiești, nu există dovezi care să-i incrimineze pe acționarii și administratorii societății.

„În perioada 2018 – 2021 societatea noastră a livrat combustibil turboreactor pentru aeronave, combustibil ce a fost recepționat integral cantitativ și calitativ de către reprezentanții autorității contractante. Supunem atenției și faptul că astăzi 06.10.2022, autoritatea contractantă și-a exprimat, de asemenea, în mod public, poziția, confirmând că avioanele MIG-21 Lancer din dotarea Forțelor Aeriene Române nu au fost consemnate la sol în perioada 2018-2021 din cauza unor probleme tehnice, cauzate de calitatea combustibilului utilizat”, se arată în comunicatul trimis de Societatea JetFlyHub SRL.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Accident în Pasajul Unirii din București. Șoferul vinovat a fugit -VIDEO

Un accident rutier a avut loc, marţi seara, în Pasajul Unirii şi Primăria Sectorului 4 va face plângere penală pentru distrugere pe numele şoferului...

Ursula von der Leyen vrea ca țările din Balcanii de Vest să se distanțeze de Rusia și China

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut marţi ţărilor din Balcanii de Vest, la summitul de la Tirana, să se disocieze de...

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...
Ultima oră
Pe aceeași temă