30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSocialCadoul de Crăciun al lui Dominic Fritz: Dublarea gigacaloriei

Cadoul de Crăciun al lui Dominic Fritz: Dublarea gigacaloriei

Administrația Fritz a orașului Timișoara dublează costurile la încălzire pentru un apartament, racordat la sistemul centralizat. Astfel că o factură pentru două camere în Timișoara va costa dublu decât una din Suceava.

Înainte de Crăciun, Consiliul Local al Primăriei Timișoara a votat creșterea tarifului plătit de utilizatori, începând de la 1 ianuarie, de la 207,27 lei/MWh (241 lei/Gcal) la 416,24 lei/MWh (484 lei/Gcal), informează Ziua de vest.

“Și asta doar pentru că a fost făcut un amendament, Colterm inițial propunând o creștere până la 644 lei/MWh (749 lei/Gcal) pentru abonați. Practic, a fost aprobat noul preț total de 851,27 lei/MWh (990 lei/Gcal), iar diferența va fi acoperită de primărie printr-o subvenției sensibil mai mare. Liberalii au propus o creștere de numai 20%, însă nici nu mai avea rost votul, din moment ce majoritatea USR-Ambruș era deja evidentă,” mai notează reporterul ziarului timișorean.

Administrația Fritz a orașului Timișoara dublează costurile la încălzire pentru un apartament

S-au obținut minimum de 14 voturi, necesare adoptării măsurii împovărătoare pentru populație. USR are doar 13 consilieri. Raul Ambruș a fost dat afară din PNL, după ce a fost acuzat de „tulburențe electorale” în cadrul alegerilor interne din PNL.

Deși prețurile la carburanți s-au mărit an de an, fosta administrație liberală a Timișoarei, condusă de Nicolae Robu, a menținut prețul la abonat de 242 lei / gigacalorie, mărind an de an subvenția de la primărie.

Robu a investit peste 330 de milioane de lei în dezvoltarea COLTERM. Dacă mărea prețurile, exista riscul ca mulți orășeni să se debranșeze și atunci prețul s-ar fi mărit pentru ceilalți rămași, comentează un analist.

Nica l-a ajutat cu bani, dar nu poate să-l ajute și cu know-how

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a oferit din fondul său de rezervă un ajutor de câteva milioane de lei și a insistat la guvern pentru obținerea a 59 de milioane de lei, ajutor de stat pentru termoficare, suma cea mai mare obținută de vreo primărie din țară.

“În vremuri de tensiuni și contradicții, ce sursă de speranță putem găsi în cea mai miraculoasă dintre contradicții: un Rege născut într-un staul, un vulnerabil nou-născut venit să aduca pace,” scrie Dominic Fritz pe contul sau de Facebook, adresându-se, subliminal, și haterilor sai.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
00:01:07

Tot mai mulți ucraineni fug din orașul Kramatorsk în Germania

Zeci de ucraineni au părăsit luni (8 august) orașul estic Kramatorsk, aflat la doar 12 mile de linia frontului cu Rusia, fugind de conflict...
00:00:25

VIDEO: Biden spune că „nu este îngrijorat” de manevrele militare chinezești

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că nu este îngrijorat de Taiwan, dar că este preocupat de acțiunile Chinei în regiune, după vizita președintelui...
00:00:55

Incendii de pădure și vegetație au izbucnit în sud-estul Franței

Mai multe incendii de pădure și de vegetație au izbucnit în sud-estul Franței pe fondul valului de căldură, pornit din cauza schimbărilor climatice, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă