13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialBotoşani: Protest al femeilor de serviciu din unităţi de învăţământ

Botoşani: Protest al femeilor de serviciu din unităţi de învăţământ

Acţiunea de protest a fost organizată de Liga Sindicatelor din Învăţământ, la ea participând femei de serviciu din şcolile din Botoşani, dar şi şoferi de microbuze şcolare.

Protestatarii acuză faptul că personalul nedidactic este plătit cu salariul minim pe economie, el nebeneficiind de creşterile salariale aplicate în învăţământ.

“Practic, tot personalul nedidactic din învăţământ este salarizat astăzi la nivelul salariului minim pe economie, lucru care este în integralitatea lui incorect. Am avut ca principală revendicare majorarea cu 20% a salariului şi pentru personalul nedidactic”, a afirmat liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte.

Femeile de serviciu şi şoferii din şcoli se plâng de condiţiile grele în care muncesc, susţinând că sunt înjosiţi de guvernanţi.

“Noi deschidem şcoala la ora 7.00 şi noi o închidem la ora 15.00. Dacă vine cineva în inspecţie se uită dacă este curăţenie, dacă este şters praful, dacă sunt aerisite clasele. Este foarte greu şi noi am fost înjosiţi cu salariile pe care le avem. Când s-au mărit salariile, noi niciodată nu am primit nimic”, a spus Viviana Micliuc, femeie de serviciu la o şcoală din Botoşani.

“Încep să cred că este mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu, ceea ce am detestat şi detestăm cu toţii. Ca şofer de microbuz şcolar, şi vorbesc în numele meu şi al colegilor mei, avem răspundere mare, dar suntem plătiţi cu salariul minim pe economie”, a declarat Constantin Damaschin, care este şofer la o şcoală din mediul rural.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul Dan Şlincu.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă