Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Asociațiile de elevi spun că redeschiderea școlilor poate fi periculoasă

Reprezentanţii unor asociații de elevi avertizează că redeschiderea școlilor imediat după vârful pandemiei de coronavirus poate fi periculoasă, dacă nu se iau măsuri speciale de igienă.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2020 - 13:02

"În ultimele zile, în spaţiul public au existat mai multe dezbateri cu privire la posibilitatea redeschiderii unităţilor de învăţământ preuniversitar din întreaga ţară după încetarea stării de urgenţă, mai exact, la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie. Inclusiv ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituţiei pe care o conduce, dar refuză sistematic încă de la începutul crizei să întreprindă acţiuni care să facă posibilă educaţia în mediul online, astfel încât atât siguranţa, cât şi educaţia copiilor să fie asigurate", susține un comunicat transmis de asociaţii ale elevilor din Constanţa, Bucureşti, Ilfov, Maramureş şi Vâlcea.

Reprezentanţii elevilor cer să se asigure toate condiţiile de igienă în sălile de curs pentru a preveni infectarea cu coronavirus. Printre aceste condiții se numără furnizarea de măşti de protecţie, mănuşi şi dezinfectanţi, precum şi menţinerea unei distanţe minime între elevi. Acest obiectiv ar necesita împărţirea fiecărei clase pe mai multe grupe.

Amintim că, acum patru zile, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declara că s-ar putea relua cursurile în incinta şcolilor din România la sfârşitul lunii mai sau la începutul lunii iunie, după ce trece vârful epidemiei de coronavirus.

Comentarii