Arafat: Nu am făcut și nu vom face carantinarea bunurilor la Covid

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică seară, că nu se va pune niciodată problema ca bunurile persoanelor cu Covid să fie carantinate.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 14:50

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, a declarat, duminică seară, că viitoarea Lege a carantinei nu va fi folosită pentru a "carantina" bunurile persoanelor infectate cu coronavirus.

Secretarul de stat Arafat a precizat că ideea carantinării bunurilor persoanelor infectate nu este românească ci există și în legislațiile altor țări și că ea exista, în România, și în legislația anterioară acestei Legi a carantinei, care ar urma să fie votată luni în Senat.

Cu privire la bunurile persoanelor infectate cu Covid-19, dr. Raed Arafat s-a referit explicit la apartamente, precizând că ele pot fi dezinfectate și se pot deschide ferestrele pentru a facilita dispariția coronavirusului.

Secretarul de stat Arafat a susținut că ideea că bunurile infectate cu coronavirus vor fi carantinate reprezintă un fake-news.

Comentarii