15 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Arafat: Nu am făcut și nu vom face carantinarea bunurilor la Covid

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, a declarat, duminică seară, că viitoarea Lege a carantinei nu va fi folosită pentru a „carantina” bunurile persoanelor infectate cu coronavirus.

Secretarul de stat Arafat a precizat că ideea carantinării bunurilor persoanelor infectate nu este românească ci există și în legislațiile altor țări și că ea exista, în România, și în legislația anterioară acestei Legi a carantinei, care ar urma să fie votată luni în Senat.

Cu privire la bunurile persoanelor infectate cu Covid-19, dr. Raed Arafat s-a referit explicit la apartamente, precizând că ele pot fi dezinfectate și se pot deschide ferestrele pentru a facilita dispariția coronavirusului.

Secretarul de stat Arafat a susținut că ideea că bunurile infectate cu coronavirus vor fi carantinate reprezintă un fake-news.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă