Foto Arhiva

Alţi trei oameni, au murit din cauza gripei. Numărul total de decese a ajuns la 57

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, luni, că alte trei persoane şi-au pierdut viaţa din cauza virusului gripal, fiind vorba despre doi bărbaţi de 75 şi 79 de ani şi o femeie de 49 de ani, nevaccinaţi, care aveau şi alte probleme de sănătate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 14:08

Potrivit Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), este vorba despre un bărbat în vârstă de 79 de ani, din judeţul Dolj, confirmat cu virus gripal tip B. Un alt bărbat în vârstă de 75 de ani, din judeţul Vaslui, a murit după ce a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, precum şi o femeie în vârstă de 49 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip B. Cu toţii aveau şi alte probleme de sănătate, nefiind niciunul vaccinat antigripal.

De la debutul sezonului 2017-2018, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 57.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că sunt înregistrate peste 780 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Olt şi medie în Bihor şi Argeş, cu răspândire regională în sud şi sud-est şi cazuri sporadice în alte judeţe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 134922, cu 51.3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (89175) şi cu 4.4% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (129165).

Potrivit sursei citate, până la dată de 18.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 950.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Chiar şi în aceste condiţii, ministerul Sănătăţii nu va declara epidemie de gripă, pe motiv că nu este depăşit nivelul prognozat de specialişti.

Întrebată, săptămâna trecută, dacă există posibilitatea declarării unei epidemii, având în vedere că a crescut numărul celor care au decedat în urma gripei, Pintea a răspuns: „ În niciun caz. Este un număr mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat”.

Comentarii