4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSocial880.000 de lei pentru prezervarea potenţialului fertil al pacienţilor diagnosticaţi cu cancer

880.000 de lei pentru prezervarea potenţialului fertil al pacienţilor diagnosticaţi cu cancer

Proiectul “Newborn – Oncofertilitate” va beneficia de un buget de 879.991 lei şi va fi derulat prin Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. dr. Panait Sîrbu”.

Ideea este una dintre cele 20 declarate câştigătoare în cadrul campaniei “Propune pentru Bucureşti” pentru identificarea de proiecte de interes local iniţiate de cetăţeni.

Proiectul îşi propune creşterea calităţii vieţii după tratamentele oncologice, astfel încât tinerii diagnosticaţi cu cancer să aibă posibilitatea de a-şi prezerva fertilitatea.

În preambulul regulamentului ataşat proiectului, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti arată că populaţia României scade într-un ritm alarmant, astfel că, potrivit datelor Eurostat, în anul 2080, ţara noastră va avea cu aproape patru milioane de locuitori mai puţin decât în prezent. Potrivit sursei citate, în România a scăzut rata fertilităţii aproape la jumătate, faţă de 1980, ajungând la 1,54%.

Beneficiarii proiectului vor fi tineri, femei şi bărbaţi, diagnosticaţi cu cancer care primesc indicaţia de a-şi prezerva fertilitatea. Numărul beneficiarilor femei este estimat la 138, iar al bărbaţilor la 175. Proiectul se va derula în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020.

Criterii de eligibilitate: femei cu vârsta mai mică de 35 de ani şi bărbaţi cu vârsta mai mică de 45 de ani; domiciliul stabil în Bucureşti sau viză de reşedinţă în Bucureşti, dobândită cu cel puţin şase luni înainte de începerea proiectului; indicaţia privind prelevarea şi crioconservarea spermei/ovocitelor de la medicul specialist oncolog/hematolog/ginecolog/urolog/chirurg.

Prin decizie a directorului general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti se va desemna o unitate de implementare a proiectului, având în componenţă: coordonator de proiect, jurist, responsabil financiar, responsabil controlul financiar preventiv, responsabil date cu caracter personal, inspector administrativ, secretar.

Unitatea de implementare a proiectului va verifica dosarele şi le va aproba pe cele care întrunesc condiţiile de eligibilitate.

Cele mai citite
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă